Lichaamsmaterialen

In het kader van Parelsnoer worden in de acht UMC’s en overige deelnemende ziekenhuizen lichaamsmaterialen verzameld. Deze materialen worden lokaal opgeslagen, maar vormen uiteindelijk één gezamenlijke bron voor wetenschappelijk onderzoek. Om de kwaliteit en de vergelijkbaarheid van het lichaamsmateriaal te garanderen, zijn er gezamenlijke afspraken gemaakt. Deze zijn vastgelegd in het biobankdocument.

  • Het consortium neemt contact op met de Biobankcoördinator van het coördinerend UMC voor het bepalen van de te verzamelen lichaamsmaterialen én voor eventuele opname in het biobankdocument van lichaamsmaterialen die niet standaard zijn.
  • De Biobankcoördinator van het coördinerend UMC informeert de Biobankcoördinatoren van de overige deelnemende UMC’s over de te verzamelen lichaamsmaterialen.
  • De Biobankcoördinator van het coördinerend UMC stelt samen met het consortium de te verzamelen lichaamsmaterialen definitief vast.


Voor vragen en/of opmerkingen kunt u te allen tijde contact met ons opnemen via info@parelsnoer.org. Wij proberen u dan zo snel mogelijk van dienst te zijn.